Uw huurwoning verduurzamen

Dan zijn daar verschillende manieren voor. Maar wat als u in een huurhuis woont?

Bent u bezig met het klimaat of wilt u graag besparen op uw energiekosten? En wilt u daarom uw woning ver­duur­zamen? Dan zijn daar verschillende manieren voor. Maar wat als u in een huurhuis woont? 

Uw huurwoning verduurzamen

Bekijk wat u zelf kan doen

Ook een huur­woning kunt u verduurzamen. U kunt zelf bijvoorbeeld elektrisch gaan koken, tocht­strips plaatsen of spaarlampen vervangen door led-lampen. Voor grotere zaken zoals zonnepanelen of dubbel glas moet u de verhuurder vragen of dit mag. In dit artikel leest u hoe u in Nederland een huurwoning verduurzaamt.

Energielabel checken van uw huurhuis

Als u uw huurhuis wilt verduurzamen, is het handig om te weten hoe energiezuinig uw huis is. Een energie­label geeft aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Hierbij is gekeken naar de isolatie van de woning en de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, warm water en ventilatie.

Het energielabel geeft het gebruik van fossiele brandstof in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m2 per jaar) aan. Fossiele energie komt van aardolie, aardgas en kolen. Deze brandstoffen hebben veel invloed op het klimaat.

Als u in uw woning bijvoorbeeld met zonnepanelen energie opwekt, verbruikt u minder fossiele energie. De belasting op het klimaat is kleiner, de energierekening lager en uw woning krijgt een beter energielabel.

Het energielabel voor woningen kent verschillende klassen: van A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig). Op het energielabel staat ook wat u kunt doen om uw huis duurzamer te maken.


Bron en meer informatie: www.centraalbeheer.nl/artikelen/uw-huurwoning-verduurzamen